П`ятниця, 26.04.2024, 15:52       


Кривошиїнський навчально-виховний комплекс 

"заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ст. -

заклад дошкільно освіти"


Кривошиїнський навчально-виховний комплекс "заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів - заклад дошкільної освіти"
Наш час
Наш час
Наш час

Сквирська РДА

Сквирська міська рада

Відділ освіти (edukit)

Сайт Сквирського РМК

Сквирська районна організація профспілки працівників освіти і науки України

Наш час

Сквирський ДНЗ №1 "Світанок"

Сквирський ДНЗ №2 "Малятко"

Сквирський ДНЗ №3 "Берізка"

Сквирський ДНЗ №5 "Калинка"

Сквирський ДНЗ №6 "Ромашка"

Самгородоцький ДНЗ "Сонечко"

Мовчанівський ДНЗ "Малятко"

Наш час
Наш час

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш час
Наш час
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Форма входу
...


Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Друзі сайту
Антонівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Буківський НВК І-ІІІ ст.
В.Половецький НВК І-ІІІ ст.
Горобіївський НВК І-ІІІ ст.
Дулицьке НВО І-ІІІ ст.
Кривошиїнське НВО І-ІІІ ст.
Оріховецький НВК І-ІІІ ст.
Пищиківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Пустоварівський НВК І-ІІІ ст.
Самгородоцька ЗОШ І-ІІІ ст.
Шамраївський НВК І-ІІІ ст.
Сквирська ЗОШ І-ІІІ ст. №1
Сквирська ЗОШ І-ІІІ ст. №2
Сквирська ЗОШ І-ІІІ ст. №3
Сквирський НВК
Сквирська ЗОШ І-ІІІ ст. №5
Сквирський ліцей
К.Гребельський НВК І-ІІ ст.
Красноліський НВК І-ІІ ст.
М.Лисовецький НВК І-ІІ ст.
Рогізнянський НВК І-ІІ ст.
Тхорівський НВК І-ІІ ст.
Чубинецький НВК І-ІІ ст.
Шаліївська ЗОШ І-ІІ ст.
Рудянське НВО І-ІІ ст.
Шапіївський НВК І-ІІ ст.
Сквирський РЦДЮТ
МОН
Головна » 2014 » Лютий » 4 » Крізь пекло Афганської війни
22:50
Крізь пекло Афганської війни

 Найстрашніше і найбезглуздіше у світі – це війна. Не злічити страшного невимовного горя у тих сім`ях, до яких прилетіла чорна звістка про загибель сина, брата,  коханого, чоловіка. Жахлива трагедія, гинуло покоління, народжене у 60-х.    Ніколи не повернути тих, хто навіки залишився на війні, для кого вона ніколи не закінчиться. 15 лютого, день, коли нарешті в далекому 1989 р. закінчилась для народів колишнього СРСР десятирічна війна в Афганістані.

Цими словами розпочалася година пам'яті, присвячена 25-й річниці виводу військ з Афганістану, яка називалася "Крізь пекло афганської війни". На зустріч з учнями були запрошені голова Спілки ветеранів Афганістану Сквирського району Годованюк Володимир Андрійович та земляк, односельчанин, випускника нашої школи, ветеран Афганської війни Чернега Василь Михайлович.

        Ми вшанували пам'ять тих, хто поліг в афганських ущелинах, та вклонилися тим,  хто прийшов з війни живим, хоча з пораненою душею. Молоді люди йшли туди не за орденами і медалями, вони свято вірили, що виконують свій інтернаціональний обов’язок, вони вірили, що несуть визволення народу Афганістану, вірили, що йдуть не воювати, а захищати. Офіційно це не називали війною, а всього лише воєнною політикою. Але ця компанія тривала майже 10 років і вимагала великих жертв.

За кожним воїном-афганцем – свій життєвий подвиг, своя доля. Хтось повернувся цілий і неушкоджений, а хтось – скалічений. Афганістан… Він став синонімом людського лиха, справжнього пекла: палюче сонце зранку, спекотний вітер – афганець, пісок, що не дає дихати, і … завжди хочеться пити.

Чимало літ минуло відтоді, як вивели з Афганістану радянські війська, але рани цієї війни кровоточать і досі. Ми маємо знати про страшні події безглуздої афганської війни і пам'ятати, що і серед нас живуть люди, які в 20-30 років стали свідками й учасниками воєнних подій. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, героїзмом, подвигом.

Пам’ять про загиблих вшановуєм хвилиною мовчання. Ніхто не рахував, скільки довелося б нам мовчати, коли б так пом’янули кожного вбитого.

Воїни-афганці… Ми тепер називаємо їх по-різному: інтернаціоналісти, ветерани. А цю війну називають помилковою. 69 років тому було покладено край фашизму. Діди наші думали, що та війна – остання. Проте вони не знали, що їх онуків також будуть називати ветеранами.

Давайте ж і ми з вами будемо пам’ятами ветеранів, виявлятимемо розуміння до тих, хто пройшов через війну і для кого вона триває й досі. У спогадах, снах, думках. Вони на це заслуговують.

Голова Спілки ветеранів Афганістану Сквирського району  Годованюк Володимир Андрійович та односельчанин, учень нашої школи, ветеран Афганської війни Чернега Василь Михайлович.


 

Переглядів: 1097 | Додав: Джерело | Рейтинг: 5.0/12
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]